Boeken

Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella

Het is weer een hele tijd geleden dat ik de laatste avonturen van Becky Brandon (geboren Bloomwood) las. Sinds boek één waarin ik voor het eerst kennismaakte met het fenomeen Becky Brandon ben ik verkocht. Becky heeft inmiddels behoorlijk wat meegemaakt. Ze woonde in New York, trouwde met haar grote liefde en kreeg een dochtertje die een kleine mini Becky bleek te zijn. Een ding blijft constant en dat is het feit dat ze nog steeds niet goed met geld weet om te gaan.

En dat is in Shopaholic naar de sterren echt niet anders. Het is het recentste boek van Sophie Kinsella over Becky Brandon (geboren Bloomwood). Het begint weer met die fijne brieven naar de een of andere instantie, waarin meteen weer de toon wordt gezet. Een grote glimlach verschijnt al op mijn gezicht bij het lezen van de brieven.

In dit boek heeft Luke een tijdelijke baan in LA. Ze gaan daar ook een tijdje wonen. Voor Becky is dit de ideale mogelijkheid om haar lang gekoesterde (voor verder iedereen geheime) droom in vervulling te laten gaan. Ze wil graag styliste van de sterren worden. Een beetje shoppen voor je werk, wie wil dat nu niet. Dat Luke de belangen behartigd van topactrice Sage Seymour ziet ze als een ingang in het Hollywood bestaan.

Het hele gezin Brandon probeert zich te settelen in Hollywood. Naast Becky komen ook andere bekenden terug. Vriendin Suze en haar man Tarquin komen hun vakantie in LA doorbrengen. Ook de ouders van Becky en de moeder van Luke geven ook weer acte de présence.

Het is misschien veel van hetzelfde na zeven boeken, maar de schrijfstijl van Kinsella blijft me boeien. Er zit nog steeds veel humor in. Ik heb vaak hardop zitten lachen. Het is ook een boek wat je moeilijk weg kunt leggen. Becky wordt ook zo heerlijk neergezet. In andere boeken zou ik me al snel irriteren aan zo’n type als Becky, maar Kinsella weet het zo te schrijven dat dat gevoel er niet is.

Vond ik ook iets niet leuk aan het boek? Ja, eigenlijk wel. Dit is het zevende boek. Zo tegen de laatste bladzijden gebeurde teveel om dat tot een fatsoenlijk einde te brengen in die paar resterende pagina’s. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Het einde vormt genoeg materiaal voor een gloednieuw achtste deel. En dat komt! In maart 2016! Ik kan niet wachten.

Shopaholic naar de sterren / druk 1 Boek omslag Shopaholic naar de sterren / druk 1
Shopaholic
Sophie Kinsella
Chicklit
The House of Books
15 oktober 2014
Paperback
336

Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky's echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een... eh... helpende hand voor nodig.

Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywoodgala door de aartsrivale van Sage. Hoe zal Luke daarop reageren? En wie is die superdunne, superblonde tuthola aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Long Legs Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan - als Shopaholic naar de sterren gaat!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sabine 5 december 2015 at 15:27

    Die wil ik écht lezen!!! Ga m zoeken als e-book! Bedankt voor de review 😀

  • Reply Shopaholic to the rescue (Shopaholic grijpt in) – Kim Tipt 24 maart 2016 at 07:04

    […] niet eens zo heel lang geleden las ik Shopaholic naar de sterren . Het vorige boek in de Shopaholic serie van Sophie Kinsella. Becky Bloomwood ging met haar gezin […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge